Saturday, May 3, 2008

Se on taas tätä

Olen ajan säästämiseksi lihavoinnut kohdat, jotka pistävät hälytyskellot soimaan. Miksi ihmeessä pitää valtiolliset instituutiot puuttua tietoturvamarkkinoiden toimintaan? Mikäli herranjumala tietoturvallisuus on miljardibisnes, niin eiköhän yksityiset yritykset keksi uusia tietoturvasovelluksia ilman valtion puuttumista asiaan.

Suomalainen tietoturvatutkimus herätti Valkoisen talon

2.5. 14:20 - Oulun yliopiston tutkimuslöydöt muuttivat dramaattisesti näkemystämme teknologiasta, julisti USA:n johtaviin tietoturva-asiantuntijoihin kuuluva Howard Schmidt Suomessa käydessään.
George W. Bushin hallituksen entinen tietoturvaneuvonantaja Howard Schmidt puhui Oulun yliopistolla 28.4. pidetyssä Vulnerability Prevention and Software Security -seminaarissa.
Schmidtin mukaan Oulun yliopiston ja VTT:n Protos-projektissa tekemät tutkimuslöydöt saivat Valkoisen talon havahtumaan käytössämme olevan teknologian lukemattomista haavoittuvaisuuksista.
Oulun alue on noussut arviolta maailman viiden johtavan tietoturvaklusterin joukkoon sen jälkeen, kun tietoturvaan liittyvä tutkimus aloitettiin Oulun yliopistolla ja VTT:llä vuonna 1996.
Yliopiston ja VTT:n Protos-projektit ovat saavuttaneet merkittävinä pidettyjä tuloksia ohjelmistojen tietoturvatestaamisen saralla. Howard Schmidt on ollut mukana Valkoisen talon puolesta Protos-projektissa vuonna 2002.
Jokaisen otettava vastuu
Howard Schmidtin mielestä jokaisen on jatkossa otettava vastuu turvallisesta teknologiaympäristöstä.
- Teknologian kyllästämä elinympäristömme on ratkaisevasti erilainen kuin vielä muutama vuosi sitten. Eikä kehitykselle näy loppua, Schmidt painotti yliopiston mukaan.
Vallitsevassa tilanteessa Schmidt näki olennaiseksi luoda seuraavan sukupolven teknologiaa, jossa ei ole haavoittuvuuksia. Hän kaipaa valtiollisia instituutioita, jotka huolehtisivat teknologian toimivuudesta ja turvallisuudesta. Vastaavat koordinaatioelimet puuttuvat myös kansainväliseltä tasolta.
Viestintäministeri Suvi Lindén sanoi seminaarissa Suomen valtion olleen aktiivinen toimissaan tietoyhteiskunnan ja tietoturvan edistämiseksi sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Jatkossa useat valtiolliset organisaatiot vievät kehitystä eteenpäin.

Kyberturvasatsaukset huolestuttavat USA:ssa
Yhdysvaltain sisäisen turvallisuuden ministeri Michael Chertoff vertasi hiljattain USA:n hallituksen ponnisteluja kyberturvallisuuden parantamiseksi atomipommin synnyttäneeseen Manhattan Projektiin.
Presidentti Bush on antanut sisäisen turvallisuuden ministeriölle ja National Security Agencylle lisää valtuuksia valvoa hallituksen tietokoneiden turvallisuutta, mikä on pelästyttänyt yksityisyyden varjelijoita USA:ssa.


http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=200812207

No comments: