Saturday, November 22, 2008

Taas tätä

Obama esittää muhkeaa talouden elvytyspakettia
22.11.2008 13:29

Yhdysvaltain seuraava presidentti Barack Obama esittää rajua elvytyspakettia maan talouden pelastamiseksi.

Obama sanoi radiopuheessaan laativansa ohjelmaa, joka loisi 2,5 miljoonaa uutta työpaikkaa kahden vuoden sisällä.

Talouspaketin yksityiskohdat ovat vasta työn alla. Obama kuitenkin varoitti, että nopeita ja rajujakin toimia tarvitaan, jotta Yhdysvallat välttäisi pitkän taantuman ja hintojen laskukierteen. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200811228630952_ul.shtml

Tämä ei todellakaan kuulosta hyvälle. Milloin valtioiden johtajat alkavat uskoa taloustietelijöitä siitä, että kaikenlaiset elvytyspaketit vain vääristävät markkinoiden toimintaa, eikä korjaantumisprosessi ole luonnollista. 

Miten ihmeessä työpaikkoja voisi luoda tyhjästä? Toki jokaisen miehen tai naisen voitaisiin panna lapioimaan kuoppaa, mutta tällöin ei oteta huomioon vaihtoehtoiskustannuksia. Ilmeisesti tämä käsite on liikaa poliitikoille sen vaatiessa jopa abstraktia ajattelukapasiteettiä. Toki Obama voisi vähentää talouden sääntelyä, mutta ammattiyhdistysliikkeiden rahoitus vaalikampanjoissa vähentää kummasti mahdollisuuksia. 

Nyt tekisi mieli pistää jonkinlaisen rasistisen vitsin, mutta enpä taida, koska joutuisin oikeuteen...

2 comments:

FRDM said...

Ihmettelin, mihin kommentit Suomalian Sanomista hävisivät. Kun joku muukin ihmetteli asiaa, hänelle vastattiin, että tietyt kmmentit poistettiin siksi, että ne olivat natsimyönteisiä. Mikko Ellilän omin sanoin:

"En aio sallia Pekka Siitoinin kaltaisten natsia leikkivien roolipelaajien pilata tätä blogia postaamalla tänne jotain hakaristijuttuja." "Muutkin deletoidut kommentit puolustelivat natseja. Tämän blogin tarkoituksena ei ole antaa palstatilaa natsismin kannattajille."

Joten se siitä.

Onneksi kopioin aina kirjoitukseni omiin arkistoihini samalla kun lähetän ne, joten voin helposti tarkastaa kuinka natsimyönteisiä ne ovat olleet. En itse koe niitä kovin natsimyönteisiksi. Muistelen, että myöskään GoldenHawkin kirjoituksessa ei varauksettomasti kehuttu natseja vaan mainittiin myös heidän kyseenalaisia tekojaan. Kirjoitukset olivat mielestäni normaalia keskustelua, jossa esitetään asioista sekä plussia että miinuksia.

Mutta jokainen lukee mitä haluaa lukea. Sen jälkeen, kun tekstit on eliminoitu, niiden voi sanoa sisältäneen vaikka mitä.

Vaikuttaa siltä, että kommentit poistettiin aivan muista syistä kuin "kansallissosialismin puolustelusta". Mutta eipä sillä enää ole väliä.

http://suomaliansanomat.blogspot.com/2009/02/httpfarm4.html

Kirjoitin enemmän tästä asiasta "Kapinallinen" -blogissani, johon pääsee "Vapaus" -linkin kautta.

Anonymous said...

Genial post and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Say thank you you for your information.